Amma inicia un projecte humanitari de 6,25 milions de dòlars com a part de Civil 20 India

Amma ha iniciat un projecte de 6,25 milions de dòlars per recolzar el benestar de les persones amb discapacitat i les dones embarassades desnodrides. El treball es durà a terme a districtes subdesenvolupats de l'Índia, així com a altres països en vies de desenvolupament. Embracing the World col·laborarà estretament amb les Organitzacions de la Societat Civil (OSC) locals per tal d'aconseguir un canvi tangible a la vida dels seus beneficiaris. Amma també espera així establir un precedent per a sistemes eficients i efectius, que posteriorment podrien ser adoptats per altres OSC i governs de tot el món.

 

L'anunci es va fer com a part de la Cerimònia Inaugural del Grup de treball Civil 20 (C20) de l'Índia, del qual Amma n'és la presidenta. El propòsit de C20 és portar les preocupacions de les OSC de tot el món a la Cimera del G20 que tindrà lloc a Nova Delhi el proper setembre. La cimera del G20 és el principal fòrum intergovernamental de les economies desenvolupades i emergents del món per abordar l'estabilitat econòmica a nivell mundial. Índia serà el país amfitrió aquest any del G20, i se celebrarà sota el lema: vasudhaiva kuṭaṁbakam [el món sencer és una família].

En el discurs, Amma va dir: “En aquest moment, amb gairebé un quart d'aquest segle completat, quin és l'estat del nostre món? Tanca els ulls i col·loca el dit en un mapa. Ara obre els ulls i mira a quin continent i nació es va situar. Allà on estigui, esbrina si aquest lloc és pacífic i lliure de conflictes. Hi ha prou aigua potable i menjar per satisfer la set i la gana de tots els que hi són? Tenen tots on aixoplugar-se? Disposen de roba per posar-se? L'atenció mèdica necessària està disponible per a tothom? Estan fora de perill les dones i els nens?

Abans de la Cimera del G20, el C20 col·laborarà amb centenars d'OSC de tot el món per expressar preocupacions primàries i comunes i promoure el desenvolupament sostenible amb la visió de no deixar ningú enrere. Una OSC és qualsevol grup de ciutadans voluntaris sense ànim de lucre que s'organitza a nivell local, nacional o internacional. Orientades a tasques i impulsades per persones amb un interès comú, les OSC fan una varietat de serveis i funcions humanitàries, porten les preocupacions dels ciutadans als governs, controlen les polítiques i fomenten la participació política a nivell comunitari.

"Moltes organitzacions civils i persones participen activament en la recerca de solucions i en el treball humanitari. Però són només petites gotes de pluja que cauen a l'oceà. Però quan cauen al desert, fins i tot aquestes gotes tan petites tenen algun benefici. Si entenem el lloc de les OSC en aquest món i actuen en conseqüència, poden ajudar a portar una mica d'alegria, pau i salut al món”, va expressar Amma.

"Aquesta és una ocasió auspiciosa. Ens hem embarcat en una missió per restaurar la llum minvant del món. Aquest és un any històric en què l'Índia ha rebut l'oportunitat d'assumir la presidència de les nacions del G20. El Govern indi i l'Honorable Primer Ministre Shri Narendra Modi ens ha atorgat la tremenda responsabilitat de facilitar amb èxit el procés de la Civil Society 20. Desitgem poder fer justícia a aquest esforç”.

Amitabh Kant és el representant especial de l'Índia (sherpa) al G20 i també actua com a director executiu de NITI Aayog, el grup d'experts central sobre polítiques públiques del govern de l'Índia per al desenvolupament econòmic del país. En el discurs, va emfatitzar que C20 és un mirall del rang dinàmic d'activitats que les OSC han d'emprendre per contribuir a establir la Presidència del G20 de l'Índia com un far d'esperança, sanació i armonia per a tothom.

Amitabh Kant va dir: “Amb el tema d'Una Terra. Una família. Un futur”, assumim la presidència del G20 en aquest entorn complex i desafiant. El món d'avui s'enfronta a tensions i conflictes geopolítics complexos, crisi de deute global, problemes d'aliments, combustibles i fertilitzants, crisi climàtica, alentiment del progrés de les SDGs, cosa que significa que milions de persones han perdut les feines i s'han vist empeses a la pobresa. Però amb la presidència del G20 de l'Índia, veiem aquests desafiaments complexos com una oportunitat perquè el món s'uneixi i actuï sobre aquests desafiaments i impulsi un consens global”.

Shashi Tharoor, membre del Parlament del Partit del Congrés de l'Índia i ex subsecretari general de l'ONU, també va parlar a l'assemblea. Va reconèixer el poder i l'abast de la societat civil i, per tant, va explicar que les OSC són essencials per al benestar del món.

“També diria que la societat civil pot i ha de tenir un paper de lideratge per ajudar les nostres comunitats a navegar més enllà i abordar el que hem de fer per resoldre el que als meus dies a l'ONU anomenàvem problemes sense passaports. Aquests són els problemes que van més enllà de totes les fronteres, sense cap invitació prèvia. I que cap país o fins i tot un petit grup de països pot resoldre per si mateix”, va dir Tharoor.

“Els problemes, en altres paraules, de pobresa, de malalties contagioses, de drets humans i greuges humans, de gana crònica i desnutrició, d'analfabetisme massiu i de desplaçament massiu. Tots aquests tipus de problemes són problemes que requereixen solucions globals. Són problemes que traspassen fronteres. Cal traçar plans sense fronteres per fer front als problemes sense passaports”.

Molts altres dignataris van honrar la inauguració. Entre ells hi havia T Denny Sanford, un empresari i filantrop nord-americà que recentment va rebre un Doctorat Honoris Causa de la Universitat Amrita Vishwa Vidyapeetham. Va dir que és una tasca crucial que Amma hagi assumit el lideratge de la discussió sobre la contribució de la societat civil al desenvolupament global.

“L'eslògan de C20 per a aquest any, 'Tu ets la Llum, Tu ets la Llum, Tu ets la Llum', és ben rotund. Té una importància especial perquè Amma ens dóna la benvinguda a tots els que hi acudim amb amabilitat, amor i gràcia en abraçar-los físicament”, va compartir Sanford.

“Tots ens hauríem d'esforçar realment per ser fars brillants com Amma, que ha dedicat la seva vida a ajudar les persones, especialment a satisfer les necessitats bàsiques com aliment, aigua, habitatge, atenció mèdica, educació i treball per als necessitats. És absolutament magnífic allò que fa. Ella és única en el seu tipus”.

Marc Benioff és un altre destacat empresari nord-americà conegut pel seu treball filantròpic. En dirigir-se a la inauguració, va dir que Amma està liderant un esforç increïble i crític com a líder de C20, ja que el seu missatge de servei als altres és més necessari que mai al nostre món. Benioff ha viatjat amb Amma a les seves gires per Índia, Austràlia, Europa i Amèrica del Nord.

“Recordo haver escoltat el missatge que hem de fer alguna cosa per altres persones. Que no n'hi ha prou que tinguem èxit, sinó que hem de portar els altres amb nosaltres. Gràcies Ammachi pel teu amor. Gràcies Ammachi pel teu servei. Gràcies Ammachi pel teu lideratge, per ensenyar-nos a tots com convertir-nos en millors persones i per portar també a l'Índia i al G20 aquest missatge increïble”, va expressar Benioff amb gran felicitat.

Com a país amfitrió de la Cimera del G20 d'aquest any, l'Índia destaca el concepte d'autosuficiència i sostenibilitat on el creixement econòmic, la salut ecològica, la il·luminació personal i el benestar social van de la mà.

A l'Índia, la societat civil s'ha mantingut històricament independent dels poders polítics i és autosuficient en tots els aspectes. Aquest esperit impregnarà les activitats de C20 i contribuirà a canviar la dinàmica entre estat, societat, mercat, família i individu. Passar del conflicte i la contradicció a la cooperació, la col·laboració i l'assistència compassiva.

La tradició filosòfica índia reconeix la importància i les limitacions de l'individualisme i l'acció col·lectiva. El voluntariat, que tanca aquesta escletxa entre aquests dos, és l'esperit essencial darrere de la societat civil a l'Índia. Com a ideal, el voluntariat o el servei desinteressat ha de reflectir un sentit de propietat personal de l'entorn, així com un sentit de pertinença.

Més enllà d'això, perquè el voluntariat tingui l'impacte més positiu, cal una passió genuïna per les reformes i millores, iniciativa pròpia i creativitat amb enfocaments que reflecteixin les complexitats del món real. Això també representa una forma democràtica, participativa i armònica de treballar plegats.

El voluntariat a l'Índia sempre ha estat impulsat per un sentit del deure i l'endeutament amb la societat. En aquest sentit, aquesta consciència de fet està més enllà del govern, ja que cada individu desenvolupa una responsabilitat personal per garantir el benestar col·lectiu. Aquesta perspectiva reforça el paper dels ciutadans individuals en lloc de col·locar tota la càrrega només al govern. El C20 a l'Índia, per tant, se centrarà en una experiència índia única, destacant tots aquests aspectes.

Ara que C20 s'ha llançat oficialment, la iniciativa es dividirà en 12 grups propis de treball per aportar diverses perspectives sobre el treball que fan les OSC al servei de la societat:

 • · Salut holística integrada: ment, cos i medi ambient
 • · Sostenibilitat i comunitats resilients: clima, medi ambient i metes netes zero
 • · Educació i transformació digital
 • · Igualtat de gènere i discapacitat (GED)
 • · Tecnologia, seguretat i transparència
 • · Estil de vida i medi ambient (LiFE)
 • · Preservació i conservació de les arts, oficis i cultura tradicionals. Maneres de vida i ocupació tradicionals i innovadores
 • · Drets i valors humans
 • · Reactivació dels rius i gestió de les aigües
 • · Sewa – Sentit del servei, la filantropia i el voluntariat
 • · Vasudhaiva Kutumbakam – El món és una família
 • · Diversitat, inclusió i respecte mutu
 • · SDG 16+ i promoció de l’espai civil

La Cimera C20 tindrà lloc el 30 de juliol a Jaipur, Rajasthan. I des d'ara fins a aquesta data estan previstes més de 150 reunions oficials, a més dels innombrables esforços de cooperació que es faran per formular solucions, que permetin el desenvolupament sostenible del món en aquest precari moment.

Foto 1: Amma va dir que Embracing the World col·laborarà estretament amb les OSC locals per aconseguir un canvi tangible a la vida dels beneficiaris.

Foto 2: Amma actua com a presidenta del C20, un grup de treball del G20 que té el propòsit de portar les preocupacions de les OSC de tot el món als seus caps d'Estat.

Foto 3: A través d'un webcast, Laurent Bessede, director general de la Creu Roja a França, va explicar com la seva organització es va associar amb Embracing the World després del tsunami de l'Oceà Índic del 2004.

Tienes que aceptar nuestras cookies para poder disfrutar de la mejor experiencia posible en este sitio Web. We use cookies to improve our website and your experience when using it. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive Module Information