Discurs complet d'Amma: Inauguració del Civil 20 de l'Índia el 2023

El 16 de gener es va dur a terme a Amritapuri la cerimònia inaugural del Grup de Treball Civil 20 (C20) per a la Presidència del G20 de l'Índia. Amma és la presidenta del C20, que té com a objectiu portar les preocupacions de les Organitzacions de la Societat Civil (OSC) als caps d'estat de les principals economies del món. Com a país amfitrió d'aquest any, la cimera del G20 tindrà lloc a Nova Delhi el proper setembre.


Amma s'inclina davant de vostès, que són encarnacions de l'Amor Pur i de l'Ésser Suprem.

Aquesta és una ocasió propícia. Ens hem embarcat en una missió per restaurar la llum minvant del món. Aquest és un any històric que l'Índia ha rebut l'oportunitat d'assumir la presidència de les nacions del G20.

El govern de l'Índia i l'honorable primer ministre Shri Narendra Modi ens han donat la gran responsabilitat de facilitar l'èxit del procés de Civil Society 20 (C20), un grup de compromís oficial del Fòrum G20. Espero que siguem capaços de fer justícia a aquest afany. En aquesta ocasió, expresso el meu agraïment sincer al Govern de l'Índia i a l'Honorable Primer Ministre.

El cos humà, juntament amb tot allò sensible i insensible d'aquest món, es compon de cinc elements: terra, aigua, foc, aire i espai. Aquests cinc elements s'originen a la natura. Per això la humanitat i la natura són una unitat. Coneixent aquesta veritat a través de l'experiència directa, els antics ṛiṣis de l'Índia van declarar vasudhaiva kuṭuṁbakam: “El món és una sola família”. Resulta doncs apropiat que el tema de la presidència del G20 de l'Índia sigui aquesta declaració dels Upaniṣads: “Una terra, una família”.

Les funcions principals del Fòrum C20 són resoldre els problemes a què s'enfronten les persones als seus camps de treball, comprendre l'opinió pública, estudiar els problemes que afronten les persones a les seves diferents àrees, cridar l'atenció del govern indi i les nacions del G20 i suggerir solucions.

La humanitat sempre ha intentat diferents maneres de fer la vida més fàcil i còmoda. Depèn de moltes fonts d'energia. Com a tal, cada nació s'esforça constantment per desenvolupar la seva força com a nació, en termes militars, econòmics i en termes de ciència i tecnologia. Des de la perspectiva de la seguretat i el progrés, tots són necessaris.

Tot i això, a la nostra pressa per enfortir-nos en aquestes àrees, ens hem oblidat de la força de la natura, que és encara més poderosa. Hem oblidat la gran veritat que som part d´aquest vast univers. Últimament, la natura ens ha estat donant una successió de “tractaments de xoc” per recordar-nos aquesta veritat. Tot i així, seguim comportant-nos com si tinguéssim Alzheimer, incapaços de recordar les nostres lliçons.

La humanitat s'ha d'esforçar per assolir el cim del coneixement. Qualsevol que sigui la investigació que es requereixi, aquesta s'ha de fer. Tot i això, Amma sent que també hem d'estar preparats per investigar el poder del pensament espiritual i d'un estil de vida establert en principis espirituals. Hem d'entendre la necessitat a partir de les pistes que la natura i l'univers ens segueixen enviant. Només aleshores podrem complir amb el principi de vasudhaiva kuṭaṁbakam, almenys en certa mesura.

Avui la nostra situació és tan gran que, si bé ho tenim tot, en realitat no tenim res. Una cosa és molt clara. A mesura que la humanitat s'allunya més i més de la natura, els nostres problemes només augmenten. La naturalesa és el rostre de Déu revelat.

La humanitat té una entès errònia que la natura és la nostra serventa obedient i insensible, i per tant podem tractar-la com ens plagui. La veritat, però, és que la naturalesa és un cos unificat, una sola entitat. Així com les parts d'un cos estan connectades indissolublement, tots els aspectes de la natura, sensibles i insensibles, també estan interconnectats. Tots ells són parts del cos de la natura.

Per això el desenvolupament és insostenible tret que estigui lligat a la protecció del medi ambient. Si realment volem un desenvolupament sostingut, no n'hi ha prou amb fer conferències i cimeres, atorgar premis i crear polítiques i lleis. L'actitud de la humanitat ha de canviar. Si podem canviar la nostra actitud, podem canviar el nostre entorn.

Com podem viure sense terra, aigua, foc, aire i espai? Aquests cinc elements són la base del nostre cos. Aleshores, la Natura està tant dins com fora. Vivint en aquesta terra, moltes vegades ignorem o rebutgem els nostres semblants i la natura; ens esforcem només per satisfer els nostres propis desitjos egoistes i cobdícia. Alhora, preguem a Déu perquè ens doni el cel. Quina contradicció!

En aquesta conjuntura, amb gairebé un quart d'aquest segle complert, quin és l'estat del nostre món? Tanca els ulls i col·loca el dit en un mapa. Ara obre els ulls i mira a quin continent i nació ha aterrat. On sigui que estigueu, esbrinar si aquest lloc és pacífic i lliure de conflictes.

Hi ha prou aigua potable i menjar per satisfer la set i la gana de tots els que hi són? Hi ha un sostre sobre cada cap? I disposen de roba per posar-se? L'atenció mèdica necessària està disponible per a tothom? Estan segures les dones i els nens?

Tots ja saben la resposta sense que Amma la digui. L'única diferència és que mentre els rics ploren envoltats de luxe, els pobres ploren asseguts en una cadira trencada sota un sostre amb goteres.

Moltes organitzacions civils i persones participen activament en la recerca de solucions i en la tasca humanitària. Però només són petites gotes de pluja que cauen a l'oceà. No obstant això, quan cauen al desert, fins i tot gotes tan petites tenen algun benefici. Si entenem el seu lloc i les fem servir en conseqüència, poden ajudar a portar una mica d'alegria, pau i salut al món.

Amma esmenta sovint que ens hem de trobar amb persones del seu nivell quan hi interactuem. Hem adoptat 108 aldees. Durant la seva visita inicial a una de les aldees, els voluntaris de l'Ashram es van assabentar que tots els agricultors de l’aldea estaven pensant a suïcidar-se. Per què?

Les seves collites s'havien malmès repetidament i ho havien perdut tot. El capital inicial que havien demanat prestat va desaparèixer i ni tan sols van poder pagar els interessos del préstec. L'única sortida que veien davant d'ells era la mort. Les collites s'havien perdut cinc anys seguits.

Els nostres voluntaris van observar-ne el procés. D'on estaven comprant el fertilitzant? Van descobrir que els agricultors estaven pagant una quantitat exorbitada pel fertilitzant. Els estaven enganyant. Els voluntaris van intervenir i van ajudar a comprar-lo a un preu just. Van fer que els agricultors fossin conscients de les pràctiques agrícoles modernes. A l'any següent, aquests agricultors van tenir una collita abundant. Van poder pagar els préstecs que tenien pendents durant cinc anys i van obtenir prou guanys per viure durant l'any.

Aquell any, tots aquests aldeans van venir a veure Amma amb brillants somriures il·luminant les cares, per oferir-li a Amma una mica d'arròs d'aquesta collita. Vam poder animar-los físicament i mentalment. Per tant, impartir la consciència adequada és essencial. Per això Amma sempre diu que ens hem de trobar amb persones i situar-nos al seu nivell.

Encara que el darśan públic no ha estat declarat oficialment, la gent ha estat venint a veure Amma. L'últim any, Amma ha vist almenys 300.000 persones. Això és perquè es van imposar límits. Normalment, Amma veu almenys un milió de persones a l'any. Amb el fi de la pandèmia, els nens van tornar a les escoles i universitats. Hi ha prop de 150.000 estudiants estudiant a les institucions educatives de l'Ashram. Per tant, Amma entén com la pandèmia ha afectat la joventut.

Arreu del món, hi ha una gran diferència en els estudiants després de la pandèmia. Els joves han estat asseguts a l'interior només mirant les pantalles dels seus ordinadors i telèfons. Molts pares confien a Amma que això ha afectat la salut mental dels seus fills. Tenen insomni. No volen anar a escola. Molts pares es posen a plorar quan expliquen això a Amma. Molts han perdut interès en els estudis. Molts joves han après a demanar medicaments en línia, demanar que els enviïn a casa seva i fer-los servir en la privadesa de les seves pròpies llars. Aleshores, a tot el món, ara hi ha molts nous usuaris de drogues i productes addictius.

Algunes mares es queixen que els seus fills s'han tornat addictes als telèfons i exigeixen regularment millors models. Al voltant del 40% dels pares porten els seus fills amb ells a Amma i, per tant, Amma ha vist per si mateixa la validesa de les preocupacions dels pares: els canvis en els joves. Amma ha notat que les seves ments han esdevingut molt febles. Les seves vides han esdevingut torres altes construïdes amb maons apilats sense el ciment aglutinant; la més mínima brisa els enderrocarà. Poden tindre talents, però la seva força mental s'ha perdut.

Molts joves s'han suïcidat. Molts més tenen tendències suïcides. Amma ha vist les cicatrius dels intents de suïcidi.

Alguns professors de la nostra universitat van parlar amb Amma sobre els canvis en el comportament dels estudiants després de la pandèmia. Quan acaben les classes, els estudiants surten corrent només per recolzar-se en els arbres fora, després es fiquen al llit a terra, mirant els seus telèfons. Fins i tot si els vostres professors s'acosten o s'asseuen a prop d'aquests estudiants, no s'asseuen ni aixequen la vista dels telèfons. No mostren cap respecte en absolut. Els professors van dir: “Estem molt preocupats per aquest comportament arrogant dels estudiants. Quan érem estudiants, no ens comportàvem així”.

Un altre professor va dir: “Tan aviat com els estudiants surten de classe, es connecten els auriculars i escolten alguna cosa o parlen amb algú per telèfon. Un dia, un dels seus professors ancians va ensopegar i va caure accidentalment. Va cridar demanant ajuda, però cap dels estudiants no ho va sentir. Tots tenien els seus auriculars posats”.

El vincle mestre-alumne s'ha reduït considerablement. Mirant contínuament els seus telèfons, els estudiants s'han tornat com a robots. Han perdut la compassió. El seu respecte envers els grans i la gratitud envers els mestres s'han reduït considerablement des dels vells temps. No són capaços de comprendre el dolor dels altres.

Si la societat segueix així, aviat serà com conduir vehicles sense seguir una sola llei de trànsit. Tots enderrocaran l'altre i eventualment tots moriran. El suport de la creació depèn de la compassió. Si això es perd, tot es perd. Nosaltres, doncs, ens allunyem també de nosaltres mateixos. Quan els joves estan sota estrès, molts busquen drogues i alcohol. No volen que Déu sigui el seu “pacificador”.

L'espiritualitat li ensenya a la nostra ment a assignar a les situacions el lloc que els correspon; aquests principis s'exposen al Bhagavad-Gītā i en altres escriptures. Però en lloc d'aprendre això, condemnen Déu i les escriptures, etiquetant-los com a superstició cega. Després beuen i es droguen quan les coses es posen difícils. Finalment, tota la família està sumida a la discòrdia i al conflicte. En veure l'estil de vida dels fills, fins i tot els pares perden les ganes de viure.

Sembla que molt més que la guerra hem de témer l'estat dels nostres fills. Totes les nacions haurien d'augmentar el pressupost dedicat a enfortir la salut mental dels seus joves, molt més que a la defensa. Hem d'ensenyar-los com manejar les ments. Algú amb un títol en agricultura pot cultivar fàcilment. Sabran a quines plagues i malalties han d'estar atents i com tractar-les si sorgeixen.

El món és com una flor. Si un dels pètals s'omple de plagues, afectarà la resta de la flor. De manera semblant, si una nació té un problema, totes les altres nacions també es veuran afectades. Quan un individu se'n veu afectat, també ho serà la família. A partir d’aquí, s’estén a la societat. De la societat s'estén a la nació i de la nació al món.

La gent sol dir: "Oh, aquest és el seu problema, no el nostre!"

Això no és veritat. Sovint són els problemes no resolts dels altres són els que es converteixen en el nostre problema. Per exemple, es produeix un incendi al pis més baix d'un edifici de 10 pisos. Les persones en aquest pis corren atropelladament, cridant: “Ajuda! Ajuda! Que vingui algú, si us plau! Ajudeu-nos a apagar el foc!”

Què passa si les persones al desè pis diuen “aquest és el seu problema, no el nostre” i no es molesten a ajudar? Què passarà aleshores? El foc s'estendrà cap amunt. El seu problema no resolt en el seu moment esdevindrà el nostre. Per tant, mai no hem d'ignorar la demanda d'ajuda d'algú, dient que és el problema d'una altra persona.

On sigui que anem al món, la primera pregunta que ens fem és: "Hi ha Internet? Tindré connexió a la xarxa allà? Tindré connexió a la xarxa a aquesta casa? Tindré connexió a la xarxa en aquest hotel?"

Si no ho aconseguim, serem com peix fora de l'aigua, perdent fins i tot el son. De fet, l'espiritualitat és la Xarxa Interior. Si aquesta connexió és forta, cap situació externa no podrà pertorbar-nos o estressar-nos. Ens permetrà adaptar-nos a les situacions i alhora ser compassius. Ens donarà la capacitat de perdonar, oblidar, tolerar i retornar. Serem capaços de fer-ho amb alegria. Això és el que anomenem espiritualitat.

Un cop es va dur a terme un estudi sobre l'actitud general de la població mundial. Només es va fer una pregunta als ciutadans de cada país: “Si us plau, doneu la vostra opinió honesta sobre les estratègies per superar l'escassetat d'aliments implementades en altres països del món”.

La gent en alguns països va respondre: “Aliments? Què és això?"

Algunes persones en altres països van respondre: “Honest? Què és això?"

Algunes persones ni tan sols coneixien el significat d'“opinió”. Alguns altres van preguntar: "Què significa la paraula 'amablement'?"

Algunes persones no tenien idea del que significava “altres països”.

Aquest és l´estat del nostre món. Per aconseguir l'èxit en aquest món, tothom ha de prendre consciència dels altres.

No és possible aconseguir això externament al regne físic. No podem eliminar la diversitat del món. Però la diversitat no és cap inconvenient ni una limitació. És una oportunitat important. És una oportunitat de veure la unitat o la veritat en la diversitat.

El que donem és allò que ens torna. A la meva infància, la meva mare em va ensenyar que el riu era una encarnació de Devi (la Deessa) i mai no havíem d'orinar ni escopir-hi quan prenia el meu bany diari.

Cada cop que em ficava al riu, l'aigua freda em feia sentir ganes d'orinar, però em podia contenir com un interruptor, recordant les paraules de la meva mare. Podia controlar-me. El guany va ser meu, perquè vaig poder banyar-me en aigua neta i pura, fins i tot la següent vegada que vaig anar a banyar-me. Com que em van ensenyar el valor que no s'ha d'orinar al riu, em vaig poder controlar.

Si rebem valors a una edat primerenca, podrem controlar els impulsos inferiors, els pensaments i les emocions negatives. Actualment, ningú no pot controlar les seves emocions. Les persones s'estan tornant cada cop més com a coets que han escapat del camp gravitatori de la Terra, sense saber cap a on es dirigeixen. Per tant, hem d'inculcar els valors adequats als nostres fills.

Amma entén que la salut integrada, la igualtat de gènere i la ciència i la tecnologia són part del procés C20. Avui dia, la majoria de persones perceben la salut només en relació amb el cos físic. Tot i això, l'existència humana no és merament a nivell del cos.

La salut mental, intel·lectual i emocional també són importants. A més, cal reconèixer la força de l'esperit omnipresent, l'ātma-śakti, que ho impregna tot amb consciència. Quan un atorga a tots aquests factors la mateixa importància en la vida, el significat de l'atenció mèdica es torna complet.

La medicina moderna i els sistemes de tractament són certament importants i tenen el seu lloc. Tot i això, l'atenció mèdica real no és només buscar tractament mèdic quan s'està malalt. En realitat, la natura és el nostre amic més proper perquè nosaltres mateixos som natura. Per tant, moure's en armonia amb la natura és el més important per a la salut holística.

La nostra universitat va realitzar una investigació sobre els terrenys on la gent abocava moltes deixalles. Es va trobar que el terra era altament tòxic. Després es van plantar molts arbres joves allà, i després de tres anys, vam tornar a analitzar el terra. El terra va resultar net i lliure de toxines. Això demostra quanta toxicitat del sòl és absorbida, processada i netejada per les arrels dels arbres. A més, els arbres netegen l'atmosfera i ens donen aire net per respirar.

Els nostres avantpassats solien adorar els arbres com a éssers divins. A la meva infància, vaig veure la gent pregar demanant perdó sota els arbres abans de tallar-los. Aquesta era la seva manera de mostrar gratitud pel que se'ls havia proporcionat. Encara que algunes persones poden etiquetar aquesta devoció com a “primitiva”, Amma sent que això és pràctic. És possible que hàgim de retrocedir una mica i tornar a visitar aquell moment. Sense connectar-se amb la natura i sense les benediccions, la salut holística és impossible.

Fa uns 60 anys, durant la meva infància al poble, s'aplicava fems de vaca en esgarrinxades i ferides, i sanaven. Si féssim això avui dia, la ferida s'infectaria definitivament. Aleshores, els fems de vaca, que alguna vegada va tenir propietats curatives, avui s'ha tornat verinós. Per què? Perquè abans les vaques s'alimentaven amb pinso natural. La collita d'arròs mai no va ser ruixada amb productes químics.

Però avui dia, gairebé tots els cultius es ruixen amb productes químics verinosos. Les vaques mengen això. L'alimentació del bestiar conté productes químics i pols d'ossos. La llet no té la mateixa qualitat. Pot apaivagar la nostra gana, però la nostra immunitat també està compromesa. A través d'això podem obtenir més quantitats de llet, però també sorgeixen moltes malalties.

Si la ciència ha permès a la humanitat ruixar un 5% de pesticides i químics en els cultius, molts ruixen al voltant d'un 25% per augmentar-ne els guanys. Els nostres cossos i ments s'estan contaminant. Amma no està dient que aturem completament el seu ús. Calen regulacions més estrictes.

Pel que fa a la igualtat de gènere, moltes nacions encara tracten les dones com a inferiors. La ciència i la tecnologia s'han desenvolupat, i el món ha fet un gran progrés. La humanitat s'està tornant cada cop més sofisticada. Tot i això, en algun lloc profund, encara hi ha una gran reticència i bloqueig mental per reconèixer la igualtat de les dones. Entre les adolescents d'entre 15 i 19 anys a tot el món, a una de cada quatre se li nega l'educació i l'ocupació. En el cas dels nois, aquesta estadística és un de cada 10.

Un altre tema important és la potenciació de nens i dones de grups marginats. Hem de considerar-ho un yajña (compromís sagrat) prendre la mà i ajudar-los a escapar de la seva vulnerabilitat. No hem de permetre que les seves habilitats ocultes es desaprofitin, beneficiant-los a ells o a les seves societats.

L'Ashram ha estat recolzant aldees en 25 estats durant molts anys. Al principi, Amma havia donat instruccions perquè s'adoptessin 108 aldees. Després, quan visitàvem les aldees i ensenyàvem habilitats a les dones, alguns dels homes de l’aldea deien: “No volem viure enviant les nostres dones a treballar. Si comencen a treballar, es tornaran arrogants. No ens obeiran.

Així pensen molts homes. Han estat condicionats a pensar així des de la infància, per la qual cosa Amma no els culpa.

Així, ensenyem a les dones habilitats que podien fer des de les seves pròpies llars. Van començar a fer feines amb la capacitació que van rebre i guanyen diners. En alguns llocs, però, els homes eren massa rígids. Hi ha milers d'incidents com aquest dels que hem après. Quan es reprimeix les dones, el món perd la contribució productiva del 50% de la població.

A mesura que les dones s'aixequen i avancen, els homes els han d'obrir pas, i fins i tot preparar-los el camí. Els homes han de deixar de ser un carrer d'un sol sentit i, en canvi, intentar convertir-se en una carretera ampla. En lloc de tractar de desenvolupar la seva força muscular com els homes, les dones haurien de tractar de desenvolupar els seus músculs cardíacs.

Això és el que Amma vol dir amb la paraula malaialam tantēḍi: ser valent. Han d'estar preparades per acceptar allò que vingui i seguir endavant, sense perdre la confiança en si mateixes. Hem de crear les circumstàncies perquè tinguin èxit. En cas contrari, serà una gran pèrdua per a la societat.

Amma ha conegut milions de persones. Fins i tot entre les joves que estudien a la nostra universitat, els pares les pressionen perquè es casin una vegada que completen els estudis universitaris. A poques se'ls permet seguir el doctorat. Els pares les fan retrocedir, dient que quan completin el seu doctorat, ja haurà passat l'edat per casar-se i serà difícil trobar-los un marit. Les estudiants van a Amma i li diuen: “Amma, vull fer el meu doctorat, però els meus pares em demanen que busqui feina”.

Per aquest motiu, Amma va introduir el sistema d'atorgar beques als estudiants, on reben la mateixa remuneració que rebrien d'una feina. Els estudiants eren talentosos. Immediatament, Amma va atorgar 100 beques de doctorat per animar les joves a obtenir un doctorat. Moltes d'aquestes noies són ara becàries de doctorat; han perfeccionat bé el seu talent i tenen publicacions a revistes prestigioses. Moltes han completat els doctorats i també estan casades.

Si vivim amb el temor que les nostres joves no es puguin casar, es pot aconseguir alguna cosa? Si creem les circumstàncies adequades, definitivament poden treure a lluir els seus talents i fer-los útils per a la societat.

Una cosa és clara: si volem una solució duradora a les atrocitats que la humanitat afronta avui i haurà d'afrontar en el futur, hem d'estar disposats a canviar el nostre clima intern. El que està succeint a l'entorn extern, ja sigui l'escalfament global o el canvi climàtic, no és res més que un reflex del dur clima a les nostres ments.

Avui dia, les persones dediquen la major part del seu temps i energia a etiquetar tot allò que veuen amb el seu nom i adreça, ja sigui la terra, la natura o Déu. Intentem reclamar i establir la nostra autoritat sobretot, amb l'actitud de “jo” i “meu”. Si aquesta actitud creix, ens convertirem en el nostre pitjor enemic.

Amma recorda una història sobre això: Un cop, un gos va sentir un profund desig de viatjar i recórrer el món. Va començar el viatge. Després de molts dies de viatge, finalment va tornar a casa. Els seus amics gossos van anar a visitar-lo i li van preguntar sobre el viatge. "Com va ser el viatge? Vas tenir algun problema al camí?", van preguntar.

El gos viatger va respondre: “No, no vaig trobar cap problema amb els altres. Tots em van deixar seguir el meu camí. Els únics que em van causar problemes van ser els de la nostra pròpia espècie: altres gossos. On sigui que anava, s'abalançaven sobre mi, bordant i mossegant. Em van perseguir sense pietat i no em van donar cap pau!”

L'estat de la humanitat actual és com aquest gos. On siguin les persones al món, són el seu propi pitjor enemic. Per ser més precisos, la pròpia ment de l'home és la seva enemiga, així com la seva amiga. Tanmateix, atès que la font dels nostres pensaments i accions procedeixen de la nostra pròpia ment, si sincerament volem implementar-hi correccions, els valors espirituals s'han d'incloure com a part del pla d'estudis a les nostres institucions educatives.

Al nostre Ashram hi ha al voltant de 200 nens de tot arreu del món. Alguns es queden aquí uns mesos cada any. Assisteixen a classes de Bhagavad-Gītā i escriptures. Quan escolten ensenyaments espirituals, poden compartir les mateixes joguines amb altres nens, encara que abans solien tenir una rebequeria si un altre nen fins i tot tocava les seves joguines.

Per a l'aniversari d'un amic, fins i tot regalen aquestes joguines. A les xerrades, parlen de com van regalar una joguina favorita a un altre nen pel seu aniversari, i que es van sentir més felices en donar, en lloc de rebre les joguines per a ells.

Després d'escoltar els ensenyaments espirituals, aquests nens han sentit més alegria en compartir que en obtenir alguna cosa per a ells mateixos. Això vol dir que, quan els ensenyaments espirituals s'assimilen adequadament, expandeixen el nostre cor i ens fan més conscients.

La paraula sànscrita saṁskāra significa “cultura” o “allò que es refina amb el temps”. En un laboratori, un “cultiu” es refereix a un petit espècimen de bacteri al qual se li dóna un ambient favorable per créixer per a un diagnòstic. Es fa per identificar la malaltia i proporcionar el tractament adequat.

De manera similar, quan es va inculcar una mica de la cultura de l'Ashram en els nens i se'ls va donar una atmosfera propícia per créixer, va florir per igual a tots ells. Els nens també van començar a practicar allò que havien après. Fins i tot els més petits poden reconèixer el bé del mal.

Alguns usen el seu discerniment i pensen: “Oh, aquesta joguina és un desig o una necessitat? No, no ho necessito. Preferiria donar els diners a un nen pobre”.

Poden fer-ho a una edat ben tendra. Fins i tot abans d'aprendre l'alfabet, han començat a fer la caritat. En veure això, Amma creu que és possible inculcar valors de caritat i dharma (comprensió i implementació del que és correcte fer) als nens a una edat primerenca.

Tenen tant d'amor i proximitat entre ells. Quan un està malalt, tots truquen i li pregunten com està. Amma creu que sens dubte podem generar canvis tan positius si eduquem els nens des d'una edat primerenca.

Si ens enfoquem a satisfer les nostres necessitats en comptes dels nostres desitjos, podem fer d'aquesta Terra un cel. Pensa en un bonic jardí florit. Molts nens són al jardí, corrent, rient i jugant alegrement. Les papallones voletegen entre les flors, bevent alegrement el nèctar. Amma desitja que el món sigui com aquest bonic i pacífic jardí. Per papallones voletejant, Amma es refereix a totes les persones, a tot el món, que viuen amb alegria.

Tots obtindrien la part que els correspon. La gent no ha de regalar tot el que té per aconseguir això; només han de donar una mica de part seva. Si ho fem, no ens convertirem en una illa aïllada, aliena al món. Ens convertirem en una baula a la cadena de la vida.

Per al creixement i el progrés de l'individu, la família i la societat, cal desenvolupar una cultura adequada. L'ambient per això ha de ser desenvolupat dins la nostra ment. Les circumstàncies perquè això creixi han de donar-se a les nostres llars i a les nostres institucions educatives.

Amma voldria suggerir algunes coses que crec que són particularment importants i rellevants en aquest moment:

  1. 1. Des de preescolar fins al grau 12, així com a l'educació superior, cal crear un curs que ensenyi compassió i desinterès. S'hauria d'introduir un llibre de text obligatori que inclogui tots els aspectes de la grandesa del desinterès i la compassió.
  1. 2. Tot nen ha de plantar un arbre al seu aniversari i aprendre a cuidar-lo amb amor i compassió. Cal animar-los a fer boles de llavors de paper amb cent llavors i una mica de fems que es poden llançar al bosc. No cal aigua ni fertilitzant perquè les llavors creixin al bosc. Les fulles caigudes enriquiran el terra i nodriran les plantes. Si una sola de les llavors brolla i creix, podem restaurar una petita part de la Natura. Serà bo si tothom pogués decidir fer això.
  1. 3. S'han de desenvolupar projectes on s'adoptin aldees amb el suport d'empreses i corporacions multinacionals. Després s'hi han d'establir escoles, col·legis, hospitals i indústries a petita escala.
  1. 4. Des de la infantesa, cal ensenyar els nens a tractar les dones i les nenes amb respecte. Ensenyeu els nens a idolatrar la qualitat de l'amor. Des de preescolar, fer comprendre els infants que, així com Déu és amor, l'amor és Déu.

Abans de completar els seus cursos, cal portar els estudiants a visitar un poble pobre. Quan es quedin uns dies en una aldea d'aquest tipus, s'enfrontaran als problemes diaris que troba la gent comuna i, amb aquesta experiència, podran dissenyar projectes de curs per elevar-los. Abans que entrin al món de l'amarg egoisme i la competència, aquesta experiència sembrarà algunes llavors de compassió i altruisme als seus cors. Els ensenyarà a inclinar-se humilment davant del poder infinit de la natura. La cura que brinda la natura està més enllà del que la nostra mare o el nostre pare biològics poden brindar. Per aquest gran regal, cal expressar la nostra gratitud.

  1. 5. Els líders de totes les religions han d'ensenyar els seus seguidors a ser inclusius i mai no discriminar ningú per la seva religió.
  1. 6. Hauria de ser obligatori per a totes les institucions educatives capacitar els seus estudiants, des del més baix fins al més alt, per fer servir la tecnologia amb discerniment i donar-los oportunitats per posar-la en pràctica.
  1. 7. Totes les escoles i les universitats han de tenir serveis d'assessoria disponibles. Molts estudiants han estat patint de depressió des del començament de la pandèmia del corona. He vist molts estudiants sortir-ne sense medicació, perquè van rebre assessoria en el moment adequat. Els que no van optar per l'assessoria van haver de prendre medicació. Necessitem estar alertes i conscients dels problemes de salut mental als joves, i aquests serveis seran de gran ajuda.

Procedim tots, amb una idea al cap i un objectiu, a treballar desinteressadament pel benestar del món. Que els nostres actes es converteixin en un noble ideal per als que vindran després de nosaltres. Que l'arbre de la nostra vida s'arreli fermament a la terra de l'amor. Que les nostres bones accions siguin les seves fulles. Que les nostres amables paraules siguin les seves flors. Que la pau siguin els seus fruits. Que aquest món creixi i prosperi com una sola família, units a l'amor.

Que l'ethos de vasudhaiva kuṭuṁbakam—“El món és una sola família”—desperti, es posi en pràctica i doni fruits a tots. Que aconseguim un món on hi hagi pau i harmonia infinites. Que la Gràcia Divina ens beneeixi a tots.

Tienes que aceptar nuestras cookies para poder disfrutar de la mejor experiencia posible en este sitio Web. We use cookies to improve our website and your experience when using it. To find out more about the cookies we use and how to delete them, see our privacy policy.

  I accept cookies from this site.
EU Cookie Directive Module Information